FSMVÜ | 2021-2022 Akademik Yılı Arapça Hazırlık Programı DBYS Sınavı ve Oryantasyon Bilgileri

1- DÜZEY BELİRLEME VE ARAPÇA YETERLİLİK SINAVI

Düzey Belirleme ve Arapça Yeterlik Sınavları, 2021-2022 eğitim-öğretim yılı başında 20.09.2021 Pazartesi günü Yüz Yüze olacak şekilde aşağıda belirtilen detaylara göre yapılacaktır.

Sınav Tarihi: 20 Eylül 2021

Sınav Yeri: Topkapı Yerleşkesi (Ulaşım için lütfen tıklayınız).

Okuma ve Dilbilgisi Sınavı : 09:30 – 11:00

Ara: 11:00 – 11:30

Yazma Sınavı : 11:30 – 13:00

Ara: 13:00 – 14:00

Dinleme Sınavı: 14:00 – 14:45

Ara: 14:45 – 15:15

Konuşma Sınavı : 15:15 – 17:30

SINAV KURALLARI

• Tüm öğrencilerin, Arapça Hazırlık Programından muaf olmak ve sınavı geçmeleri halinde kayıtlı oldukları fakültelerde eğitime başlamak veya dil seviyelerinin belirleyip, seviyelerine uygun sınıflara yerleşebilmek üzere bu sınava girerler.
  • Bu yıl kayıt yaptıran öğrenci, en alt seviyedeki (A1) hazırlık programına başlamak istiyorsa veya daha önceden Arapça bilgisi yoksa sınava girmek zorunda değildir. Öğrenci, en düşük seviye olan  (A1) seviyesine yerleştirilecektir.
  • Seviye tespit ve dil yeterlilik sınavı için mazeret sınavı bulunmamaktadır.
  • Bu sınava girmek için kayıt yaptırmak gerekli değildir. İslami İlimler veya Eğitim Fakültesi Arapça Öğretmenliği bölümlerinden birinde öğrencinin kaydının bulunması yeterlidir.
  • Sınava girecek tüm öğrencilerin resmi belgelerden birini ibraz etmesi gerekmektedir: (T.C. Kimlik Kartı/ Pasaport/ Öğrenci Kartı/ Sürücü Belgesi).
  • Öğrenci numarasını veya kendisine has başvuru numarasını bilmeyen öğrencilerin sınava girmelerine izin verilmez.
  • Yabancı uyruklu öğrencilerin, Arapça Düzey Belirleme ve Dil Yeterlilik sınavına girebilmeleri için Türkçe muafiyet durumu olmaları gerekmektedir.
  • Örnek Düzey Belirleme Sınavı ve Arapça Yeterlik Sınavı için tıklayınız.
  • İslami İlimler Fakültesi'ne kayıtlı öğrenciler için sınav başarı puanı 70 ve üzeri, Eğitim Fakültesi Arapça Öğretmenliği Bölümü’ne kayıtlı öğrenciler için sınav başarı puanı 60 ve üzeridir.
  • Sınav sonuçları, öğrenci muafiyet durumları ve sınıf listeleri 26.09.2021 Pazar günü program web sitesi üzerinden http://arapcahazirlik.fsm.edu.tr/ duyurulacaktır.

NOTLAR

** Corona kaynaklı güvenlik önlemleri nedeniyle Üniversite kampüsünde bulunan tesisler (yemekhane - kantin..vs..) müsait olmayabilir.

**  Refakatçilerin misafir edilebileceği tesislerin musait olmaması nedeniyle sadece sınava giren öğrencilerin Üniversite kampüsüne girmesine izin verilecektir.

2- ÖĞRENCİLERE YÖNELİK ORYANTASYONLAR

Arapça Hazırlık Programı İdaresi, eğitim sistemi, materyalleri, akademik içerik ve programdaki değerlendirme süreci hakkında bilgi sahibi olabilmeleri için öğrencilerin katılmalarının gerekli olduğu oryantasyon toplantıları düzenler.

• İlk oryantasyon toplantısı: 24.09.2021 Cuma Günü 10:00-12:00 saatleri arasında aşağıdaki bağlantı aracılığıyla Zoom Programı üzerinden online olarak gerçekleşecektir. https://bit.ly/3tkmrDl
  • İkinci oryantasyon toplantısı: 27.09.2021 Pazartesi Günü 10:00-12:00 saatleri arasında aşağıdaki bağlantı aracılığıyla Zoom Programı üzerinden online olarak gerçekleşecektir. https://bit.ly/3tkmrDl

*Arapça Hazırlık Programı Eğitim ve Öğretim Yönergesi için tıklayınız.

**Arapça Hazırlık Programı Öğrenci El Kitabı için tıklayınız.