FSMVÜ | II Düzey Belirleme ve Yeterlilik Sınavı (DGS ile kayıt yaptıran ve uluslararası öğrenciler için

DGS ile kayıt yaptıran ve uluslararası öğrenciler için yapılacak olan II Düzey Belirleme ve Arapça Yeterlik Sınavları,  01-10-2021 Cuma  günü Yüz Yüze olacak şekilde aşağıda belirtilen detaylara göre yapılacaktır.

Kimler Bu Sınava Girebilirler?

• 2021 yılı DGS sınavını geçen ve 2021/2022 eğitim-öğretim yılı için İslami İlimler Fakültesi veya Eğitim Fakültesi Arapça Öğretmenliği bölümlerinde kayıtlı olan ve 20/09/2021 tarihinde düzenlenen seviye belirleme ve dil yeterlilik (muafiyet) sınavına girmemiş olan Türk öğrenciler bu sınava girebilirler.
  • 2021/2022 eğitim-öğretim yılı için İslami İlimler Fakültesi veya Eğitim Fakültesi Arapça Öğretmenliği bölümlerinde kayıtlı olan ve 20/09/2021 tarihinde düzenlenen seviye belirleme ve dil yeterlilik (muafiyet) sınavına girmemiş olan yabancı öğrenciler bu sınava girebilirler.
  • 20/09/2021 tarihinde düzenlenen seviye belirleme ve dil yeterlilik (muafiyet) sınavına girmiş olan öğrenciler bu sınava tekrar giremezler!!!

SINAV PROGRAMI

Sınav 01/10/2021 Tarihli Cuma Günü Gerçekleştirilecektir.

Öğrencilerin, sınav kontrollerinin yapılabilmesi için sabah 08:30’da Arapça Hazırlık Programı Topkapı Yerleşkesinde hazır bulunmaları gerekmektedir.

Okuma ve Dilbilgisi Sınavı : 09:00 – 10:30

Yazma Sınavı : 11:00 – 12:30

Konuşma Sınavı : 14:00 – 16:00

SINAV KURALLARI

• Tüm öğrencilerin, Arapça Hazırlık Programından muaf olmak ve sınavı geçmeleri halinde kayıtlı oldukları fakültelerde eğitime başlamak veya dil seviyelerinin belirleyip, seviyelerine uygun sınıflara yerleşebilmek üzere bu sınava girerler.
  • Bu yıl kayıt yaptıran öğrenci, en alt seviyedeki (A1) hazırlık programına başlamak istiyorsa veya daha önceden Arapça bilgisi yoksa sınava girmek zorunda değildir. Öğrenci, en düşük seviye olan  (A1) seviyesine yerleştirilecektir.
  • Seviye tespit ve dil yeterlilik sınavı için mazeret sınavı bulunmamaktadır.
  • Bu sınava girebilmek için kayıt yaptırma şartı bulunmamaktadır. İslami İlimler veya Eğitim Fakültesi Arapça Öğretmenliği bölümlerinden birinde öğrencinin kaydının bulunması ve sınava girme hakkını kazanmış olması yeterlidir.
  • Sınava girecek tüm öğrencilerin resmi belgelerden birini ibraz etmesi gerekmektedir: (T.C. Kimlik Kartı/ Pasaport/ Öğrenci Kartı/ Sürücü Belgesi).
  • Öğrenci numarasını veya kendisine has başvuru numarasını bilmeyen öğrencilerin sınava girmelerine izin verilmez.
  • Örnek Düzey Belirleme Sınavı ve Arapça Yeterlik Sınavı için tıklayınız.
  • İslami İlimler Fakültesi'ne kayıtlı öğrenciler için sınav başarı puanı 70 ve üzeri, Eğitim Fakültesi Arapça Öğretmenliği Bölümü’ne kayıtlı öğrenciler için sınav başarı puanı 60 ve üzeridir.
  • Sınav sonuçları, öğrenci muafiyet durumları ve sınıf listeleri program web sitesi üzerinden http://arapcahazirlik.fsm.edu.tr/ duyurulacaktır.