FSMVÜ | Arapça Hazırlık Programı Eğitim Sistemi ile İlgili Bilgilendirmeler
Arapça Hazırlık Programı Eğitim Sistemi ile İlgili Bilgilendirmeler

1. 2021-2022 eğitim-öğretim yılı yüz yüze ve uzaktan eğitim olmak üzere aşağıdaki şekilde uygulanacaktır:

• Eğitim, Pazartesi ve Cuma günleri uzaktan Zoom programı aracılığıyla sanal sınıflarda, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri ise Topkapı Yerleşkesinde yüz yüze şeklinde olacaktır. Dersler sabah saat 09:00’da başlayıp, 15:00’da bitecektir.

NOT: Öğrencilerin, girişte güvenlik prosedürlerinin gerçekleştirilebilmesi ve kalabalık oluşturmadan yerleşkeye girebilmeleri için saat 08:30’da yerleşkede hazır bulunmaları gerekmektedir.

2. İlk kurun eğitimine 28 Eylül'de başlanacak olup, Kuiz (kısa) sınavları (18 Ekim ve 1 Kasım) Pazartesi günleri, 15.15 - 16.00 saatleri arasında, 1. Kur’un final sınavı ise Kasım Ayının 15 ve 16’sında gerçekleştirilecektir.

Akademik takvimi aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz.

3. Tüm öğrencilerin devam zorunluluğu olup, devam oranının %20 ve üzerinde derslere katılım sağlamayan öğrenciler, kur sonu sınavlarına giremeyeceklerdir. Ayrıca uzaktan eğitimde öğrencilerin ders süresince kamerayı açık tutmaları önemli ve zorunlu olup, derslere katılım sağladıklarının da bir ispatıdır.

4. Tıbbî veya başka bir mazereti olan öğrenciler için yönetmelik hükümleri uygulanır, yönetmelikteki devam ve devamsızlık durumlarıyla ilgili maddelere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

5. Hazırlık Programı ile ilgili her türlü duyuru veya bilgilendirmeden haberdar olabilmek için, Programın internetteki web sitesinin yanı sıra classroom ve clasroom üzerinden yayınlananlara sık sık göz atmak oldukça önemlidir.

6. Üniversiteler Yüksek Kurulunun (YÖK) ve Üniversitenin Covid-19 salgını ve güvenlik önlemleri ile ilgili talimatlarına uyulması büyük önem arz etmektedir. Uygulanılmasından taviz verilemez. Hazırlık Programı yönetiminin bu prosedürleri değiştirme yetkisi yoktur.

7. Dersler Zoom üzerinde kaydedilmemektedir.

8. Üniversite yerleşkesinde yüz yüze yapılan dersler, internet üzerinden yayınlanmamaktadır.

9. Tüm öğrencilerin başvuru ve talepleri iki iş günü içerisinde yanıtlanmak üzere, aşağıdaki program maili aracılığıyla ile alınmaktadır.

10. Ofis saatleri listeleri ilk haftanın sonunda Cuma günü yayınlanır ve öğrenci ile ofis saati hocası arasında ister Üniversite yerleşkesinde ister uzaktan olsun zaman ve yer konusunda anlaşma yapılır.

11. Öğrenciler aşağıda belirtilenleri doğrudan otomasyon üzerinden elde edebilirler.  (öğrenci belgesi - transkript belgesi - devam ve devamsızlık yüzdesini) öğrenebilirler.

12. Elektronik-posta (e-mail) veya şifrenin aktif hale getirilmesinde, Üniversite yerleşkesinde internete bağlanılmasında herhangi bir sorun yaşandığında, aşağıdaki mail adresinden doğrudan Bilgi İşlem Birimi ile iletişime geçilmesi rica olunur. bidb@fsm.edu.tr

13. Classroom’a girebilmek için, eğitim-öğretim yılı başlamadan önce öğrencinin Üniversiteye ait e-mail adresini aktif hale getirmesi gerekmektedir. Kurumsal mail adresiniz ve şifre işlemlerinizi temin etmek için http://sifre.fsm.edu.tr/ adresini inceleyiniz.

Arapça Hazırlık Programı Olarak Hepinize Başarılı Bir Eğitim Yılı Dileriz…