2021-2022 Yaz Okulu Duyurusu

Yabancı Diller Bölümü Arapça Hazırlık Programı Yönetmeliğine göre, Programın, akademik yıl içerisinde başarı sağlayamayan öğrenciler için, ücretli yaz okulu açılabilir.

1. Üniversitemiz Arapça Hazırlık Yaz Okulu  katılım zorunlu değildir.  Yaz okuluna kaydolmayan öğrencilerimiz, dış yeterlik sağlayarak ya da 2022-2023 akademik takviminde belirtilen tarihlerde Eylül ayında yapılacak olan DBYS’e herhangi bir önkoşul aranmaksızın bu sınava girebilirler.
  2. Arapça Hazırlık Yaz Okulu’nda öğrenim görmek isteyen öğrenciler 17-24 Haziran tarihleri arasında Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı’na başvuru yapabilirler.
  3. Yaz okulunda eğitimi verilecek seviyeler, B2.2 ve B2+ olmak üzere iki seviye şeklindedir.
  4. 27 Haziran tarihinde başlayacak olan yaz okulu süresi 7 hafta olup, sonunda da sadece yaz okuluna kayıt yaptıran öğrenciler için düzenlenecek olan B2.2 seviyesi finali ve B2+ seviyesi final sınavları olmak üzere iki sınavı içermektedir.
  5. Yaz okulu, 2021-2022 yılı akademik takviminde ilan edilen tatil ve resmi tatilleri dikkate alır.
  6. Yaz okulundaki eğitim -sınavlar dışında- Pazartesi ve Cuma günleri Zoom üzerinden uzaktan, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri ise yüz yüze Topkapı Yerleşkesinde gerçekleştirilecektir.
  7. Yaz okulunun değerlendirmesi %100 final sınavını içermektedir. Final sınavı dışında değerlendirmeye başka bir unsur dahil edilmeyecektir.
  8. İslami İlimler Fakültesine kayıtlı öğrenciler, B2+ seviyesinde %65 oranında başarılı olmaları, Eğitim Fakültesine kayıtlı öğrenciler ise, B2.2 seviyesinde %65 oranında başarılı olmaları halinde Hazırlık Programından muaf olurlar.
  9. Yaz okuluna katılıp da başarılı olamayan öğrenciler için 09/10.08.2022 tarihli Salı ve Çarşamba günleri AYS (Muafiyet) Sınavı düzenlenecektir.
  10. Öğrenci, yalnızca kayıt işlemlerini tamamlayıp, kayıt işlemlerinin tamamlandığına dair Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından Arapça Hazırlık Programı idaresine onay bildiriminin ulaşmasından sonra yaz okuluna başlayıp devam edebilir.
  11. Yaz okulunun açılabilmesi için minimum öğrenci sayısı 8’tir. Bu sayıda öğrenci yaz okuluna kayıt yaptırmadığı takdirde, program yaz okulunu açamaz.
  12. Yaz okulunun başlangıcı ve sınıflara katılım detayları, Arapça Hazırlık Programı web sitesinde duyurulacaktır. https://arapcahazirlik.fsm.edu.tr/
  13. Öğrenci, yaz okulu sonunda yapılan sınavlara girmez veya girip de başarılı olamazsa, bir sonraki eğitim-öğretim yılının başında Eylül ayında yapılacak olan DBYS sınavına girme hakkına sahiptir.

ÖNEMLİ TARİHLER:

22 Haziran Çarşamba: Yaz Okulu kayıtlarının ve ödeme işlemlerinin tamamlanması için son gün

24 Haziran Cuma: Sınıf detaylarının ve ders programlarının ilan edilmesi (https://arapcahazirlik.fsm.edu.tr/)

14 Temmuz Perşembe: B2.2 Seviyesi Final Sınavı

05 Ağustos Cuma: B2+ Seviyesi Final sınavı

27 Haziran Pazartesi: Yaz Okulu’nun başlangıcı

12 Ağustos Cuma: Yaz Okulu’nun bitişi

FSMVÜ Arapça Hazırlık Yaz Okulu ücreti ile ilgili hususlar aşağıdaki gibidir.

Yaz Okulu Ücreti: 4.750 TL (KDV Dâhil)

Yaz okulu ücretlerinde burs, indirim vs. uygulanmamaktadır.

*Başvuru işleminiz yapıldıktan sonra "Ödeme Talimatları" tarafınıza mail yoluyla bilgi verilecek olup, ödeme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Yaz Okuluna başvuru için linki tıklayınız.

Yaz Okulu hakkında sorularınız için:

Tel. 0212 521 81 00 – 2035

E-Posta: arapcahazirlik@fsm.edu.tr