Anasayfa  |   İletişim  | AR
FSMVÜ | Uzaktan Eğitim Uygulaması
Uzaktan Eğitim Uygulaması

Değerli Öğrencilerimiz

Yüksek Öğretim Kurumu ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektörlüğü’nün talimatlarına dayanarak, Yabancı Diller Bölümü Arapça Hazırlık Programı idaresi 24.03.2020 tarihinden itibaren uzaktan eğitimle programını aşağıdaki uygulamalara göre yürütme kararı almıştır:

1- Üçüncü kurun final sınavı ve dördüncü kurun ara ve final sınavları iptal edilmiştir.

2- Üçüncü kur 24.03.2020 tarihinde başlayıp 30.03.2020 tarihinde bitecek olup, tüm öğrenciler 02.04.2020 tarihinde sınavsız olarak dördüncü kurun üst kademesinden devam edeceklerdir.

3- Üçüncü kurun final sınavı ve dördüncü kurun ara ve final sınavları iptal edilmesinden dolayı not sistemi şu hususlara göre olacaktır:

Üçüncü Kur:

1. Ara sınav: %30
  2. Ödevler: %30
  3. Proje: %20
  4. Sunumlar: %10
  5. Hocaların değerlendirmeleri: %10

Dördüncü Kur:

1. Sanal derslere katılım: %20
  2. Proje: %15
  3. Konuşma sınavı (kur sonunda zoom programı üzerinden yapılacak): %20
  4. Okuma ödevleri: %10
  5. Nahiv ödevleri: %10
  6. Sarf ödevleri: %5
  7. Dinleme ödevleri: %10
  8. Yazma ödevleri: %10

4- Korona virüsü hastalığının bitmesi ve normal çalışma şartlarına dönülmesi halinde, tüm öğrencilere dil yeterlilik sınavı uygulanacak ve öğrencilerin Arapça Hazırlık Programındaki başarı durumları belirlenecektir.

5- Yeni eğitim sürecinin iki temel unsuru olacaktır:

a- Zoom Programı üzerinden interaktif eğitim.

b- Hocalarımızın anlatımının olduğu eğitim videoları.

6- Üçüncü kurun son haftasının ders programı, Zoom Programı tanıtım videosu ve yeni eğitim uygulaması hakkındaki bilgilendirme dosyası Pazartesi gününe kadar Classroom’da paylaşılmış olacaktır. Bu nedenle Classroom hesabınızı düzenli olarak kontrol etmenizi rica ediyoruz.

* 4. Kur Değerlendirme puanı 65'tir. 4. Kur'da başarılı olanlar Arapça Yeterlik Sınavına girmeye hak kazanırlar.

Sağlık ve başarı temennilerimizle.

Yabancı Diller Bölümü